Design-ontwerp derde klassen

dinsdag 19 januari 2021
a

Inklapbare tafel van Lone en Famke, 3Ab, 2020

In de derde klas krijgt de leerling de gelegenheid om een design-ontwerp te maken. Na een bezoek aan een expositie van toegepaste kunst verdiepen we ons in verschillende ontwerpers. Daarna is de uitdaging om zelf aan het ontwerpen te gaan. Met de klas kiezen we een aantal schaalmodellen die we vervolgens in het groot gaan uitvoeren, in groepjes. Een aantal ontwerpen is in de school te zien.

Toegepast ontwerp van Jonas en Liam uit 3Ab, geïnspireerd op metalen objecten van kunstenaar Richard Serra installation grote werken van gebogen staal 'The Matter of Time'.

a

Jonas en Liam, 3Ab, 2020

a

Tamar, Nienke en Veerle, De strandparel, 2020

"Wij hebben de roze strandparel een schelpvormige vorm gegeven door gebruik te maken van kippengaas, die met houten planken vastzit aan de stoelleuning. Vervolgens hebben wij in het kippengaas proppen krantenpapier gedaan, wat biedt voor extra stevigheid aan de schelpvorm. Toen was het tijd om de schelpvormige stoel te gaan bedekken met papier-maché. Voor extra stevigheid en om het oppervlak zo glad mogelijk te krijgen hebben wij naast behanglijm, ook houtlijm gebruikt. Wij hebben aardig wat lagen krantenpapier moeten gebruiken. Maar zo krijg je ook het beste resultaat!"