Cultuurprofielschool

Uiteenlopende kunst- en cultuurvormen

beeldend

Het ECL is een cultuurprofielschool. Onze profilering op kunst en cultuur betekent dat we leerlingen in aanraking brengen met uiteenlopende kunst- en cultuurvormen. We vinden het belangrijk dat leerlingen leren genieten van kunst en cultuur. In het cultuurprofielplan leest u meer over kunst en cultuur op het ECL. Bij cultuurprofielschool vindt u veel foto's en filmpjes van werken van onze leerlingen.

Creatieve verbeelding

Het ECL richt zich op de creatieve verbeelding van ideeën, ervaringen en emoties in diverse vormen, middels de (samenhang tussen de) cultuurvakken en de kunstvakken; met de disciplines muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunsten, nieuwe media en cultureel erfgoed. Het ECL hecht daarom groot belang aan het ontwikkelen van het cultureel zelfbewustzijn van de leerlingen.

beeldend

Cultureel zelfbewustzijn

theater

Een stevig, complex, rijk, cultureel zelfbewustzijn biedt de leerling een betere basis voor reageren op een veranderende maatschappij. En wie ruim beschikt over de mogelijkheid om het culturele zelfbewustzijn vorm te geven, in verschillende media en in verschillende vakken, staat anders in het leven en zal in staat zijn creatiever met verandering om te gaan dan wie daar minder over beschikt.