Gymnasiumnieuws

vrijdag 8 maart 2024
a

De afgelopen weken zijn er weer mooie dingen gebeurd. Zo heeft gym 1 tijdens Latijn kunstzinnige bewerkingen gemaakt bij mythologische verhalen en is klas 3 bezig met een project rond Odysseus. In klas 4 is er tijdens een projectatelier een film gemaakt over Midas. Leerlingen van klas 5 en 6 Grieks zijn naar een examenlezing gegaan over de grot van Plato door Gerard Boter.

De klassieke talen zijn als schoolvakken volop in ontwikkeling. Een leerling uit de bovenbouw ECL mocht meepraten over de vakvernieuwing in een landelijke klankbordgroep. Hij heeft zijn rol als afgevaardigde met verve vervuld.

Er staan voor de komende periode nog allerlei mooie activiteiten op stapel, zoals een voorstelling door theatergroep van de Odyssee voor klas 3 en de bovenbouw Grieks. In TOP-week 4 zijn er speciale gymnasiumreizen en excursies voor gym 1 (prehistorisch dorp), gym 2 (Leiden) en gym 3 (Zuid-Limburg). Hierover horen jullie meer na de meivakantie.

Mocht je in groep 8 zitten en meer willen weten over gymnasium op ECL, ga dan naar "Kom je naar het ECL?", klik op kennismaken en scroll vervolgens naar beneden!