Gymnasiumnieuws

maandag 20 februari 2023
a

Daar zijn we weer met een update over onze gymnasiumafdeling. Misschien zijn jullie op de Open Dag op ECL-Kade geweest en hebben jullie de Olympus beklommen en gezien hoe enthousiast de leerlingen van onze school hun afdeling hebben laten zien.

Er staat weer van alles op stapel in TOP-week 3! Klas 4 zal het Paleis op de Dam bezoeken en klas 2 krijgt de theaterworkshop 'Ken je Klassiekers'. De week wordt afgesloten met een theatervoorstelling op school voor heel de bovenbouw gymnasium, bij de metamorfosen van Ovidius. Dit jaar lezen we in de zesde en de vierde bij Latijn deze verhalen. Op de maandagavond voor de vakantie kregen we hierover ook nog een examenlezing. Tussendoor zijn deze toppers ook nog bezig met de organisatie van de gymnasiumdag voor alle leerlingen van 1 tot en met 5!

Bij de klassieke talen zelf is het curriculum onder de loep genomen en aangepast, met het oog op enerzijds doorlopende leerlijn en anderzijds belastbaarheid. In de hele onderbouw heeft elke klas komende tijd minstens één creatieve opdracht bij een onderdeel van de mythologie, geschiedenis of kunst. We hebben een klankbordgroepje van leerlingen in het leven geroepen, dat het programma van de afdeling evalueert. Zo houden we onszelf scherp!

a