GSA

a

Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje 'homo' of 'hetero'. Dat hoeft ook niet. Sommige mensen vallen vooral, of alleen maar op vrouwen, anderen vooral, of alleen maar op mannen. Weer anderen maakt het niet uit wat of wie je bent: als er maar een klik is.

Ook voelt niet iedereen zich thuis in het vakje 'man' of het vakje 'vrouw'. Ook dat hoeft niet. Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je zelf! Op het ECL vinden wij het belangrijk dat iedereen moet kunnen zijn wie die is.

De GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een netwerk, dat zich op scholen in het hele land bezighoudt met het bevorderen van de acceptatie van de LHBTIAP+ leerlingen in het onderwijs. De GSA is een gezellige groep leerlingen die onder begeleiding van docenten activiteiten organiseert, meetings houdt om ideeën te bedenken en met elkaar in gesprek gaat om bijvoorbeeld te praten over hun ervaringen op school rondom LHBTQIAP+.

Heb je zelf twijfels of vragen over gender en seksualiteit? Wil je iemand ondersteunen die onderdeel is van de LGBTQIAP+ gemeenschap? Vind je het leuk om in gesprek te gaan met andere leerlingen of wil je helpen met het organiseren van activiteiten zoals Paarse Vrijdag? Meld je dan aan bij het ECL GSA-netwerk. Je kunt dit doen door een van de begeleidende docenten aan te spreken of door een email te sturen naar eclgsa@ecl.nl.

Namens ECL GSA,

Rosa Scheffer, Jeremy Tuijn en Chantal Visser