Interactieve ouderavond 'Filosofie voor weergaloze ouders', 29 november

maandag 8 november 2021
a

De ouderraad van het ECL nodigt u in samenspraak met de school uit voor een interactieve ouderavond met als thema 'Filosofie voor weergaloze ouders', verzorgd door bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker Lammert Kamphuis, op maandag 29 november om 19.30 uur. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal deze avond online plaatsvinden.

U kunt zich aanmelden voor deze unieke en leerzame avond door een e-mail te sturen naar info@ecl.nl onder de vermelding "Lammert Kamphuis". Meld u snel aan, de plaatsen zijn beperkt.

Het belooft een enerverende avond te worden, gelukkig kan het weer op school zelf. De volgende vraagstukken komen aan bod: Hoe stimuleer je je kinderen? Hoe blijf je op een constructieve manier met ze in gesprek over school? Hoe behoud je speelsheid in de opvoeding? Het zijn vragen waar we als ouders urenlang met elkaar over in gesprek kunnen zijn. Verrassend genoeg kunnen ideeën uit 2500 jaar Westerse filosofiegeschiedenis ons nieuwe perspectieven geven op deze thema's. Tijdens deze interactieve lezing geeft Lammert Kamphuis verfrissende tips en oefeningen mee. Zo introduceert hij een techniek die ons helpt oordeel-lozer te denken en communiceren. Hij daagt jou en je kinderen uit meer te spelen in het onderwijs. Hij zet je aan het denken over hoe je kinderen kunt stimuleren en draagt een oefening aan van de stoïcijnen die helpt om te accepteren. Aan het eind van de lezing heb je op nieuwe manieren naar je rol als ouder gekeken en zin gekregen om meer te experimenteren binnen deze rol.  

Het is Lammert Kamphuis' missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam 'Filosofie voor een weergaloos leven' (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Nouveau noemde hem "een van de meest inspirerende sprekers van het moment."

Hartelijke groeten,
ouderraad van het ECL