Naar het museum: Space Expo

vrijdag 8 oktober 2021

Lees hieronder het verslag van Matei over het bezoek aan Space Expo

a

Woensdag 29 september gingen we naar aanleiding van de module Rocket Science naar het museum: Space Expo in Noordwijk. Dit museum bevat allerlei spullen die uit de ruimte komen of ze lijken er op.

Wat we hebben gedaan

We vetrokken met de bus om 15:30. Het duurde ongeveer een half uur om van Haarlem naar Noordwijk te rijden met de bus. We gingen via Heemstede naar Noordwijk. Iedereen in de bus speelde spelletjes op onze telefoon en we keken Tik Tok. Het werd een gezellige busreis.

Toen we daar aankwamen was het al gelijk anders dan de eerste keer toen ik er was met mijn ouders. Ik dacht namelijk dat het museum groter was. Toen we naar binnen gingen begon er een presentatie over astronauten die 45 minuten duurde. De presentatie ging over welke opleidingen je moet doen om astronaut te worden. Dat is de middelbare school afmaken, dan naar de universiteit en vervolgens de doktersopleiding doen. Dan pas kan je beginnen met de astronautenopleiding en misschien word je geselecteerd uit één van de duizenden die ook astronaut willen worden. Daarna gingen we iets leuks doen: we deden een speurtocht en aan het eind moest je een geheime code kraken en als je hem goed had gemaakt was je geslaagd. Tijdens de speurtocht hebben we ook een soort raket gemaakt van één rietje en twee papiertjes. Als je de raket goed gemaakt had kwam hij super ver!

a
a

Na afloop kregen we allemaal een diploma, omdat we geslaagd waren.

Ik vond het super leuk om naar het museum te gaan. Het lijkt me wel leuk om dit nog een keer te doen. Ik heb er ook iets van geleerd, namelijk welke opleiding je moet doen om astronaut te worden. Misschien wil ik ook astronaut worden, maar daar ga ik nog over nadenken. Dit is mijn verslag over het museum Space Expo in Noordwijk. Het was een leuke dag.