Mijn eerste JWK schermen

dinsdag 18 mei 2021
a

Mijn naam is Ava en ik ben 15 jaar. Ik scherm floret bij club HollandSchermen en ben lid van TeamNL. Eind februari hoorde ik dat het JWK 2021 schermen in Cairo doorging. Een verrassing na een jaar zonder toernooien. Het werd helemaal goed nieuws toen ik werd geselecteerd voor de cadetten (U17) en de categorie junioren (U20). Gelukkig heb ik het afgelopen jaar vol doorgetraind op kracht en conditie. In maart kon ik gelukkig weer schermen met de andere TeamNL-leden. Blijkbaar kan je schermen in een parkeergarage.

Het JWK 2021 was bijzonder want het vond plaats in covid-vrije-bubbel. Dat betekent veel testen, in quarantaine na aankomst, 2 meter afstand en geen publiek bij de wedstrijden. Maar ik was heel blij om weer te kunnen reizen.
Ik deed op 6 april mee met de junioren om op te warmen voor het toernooi. Bij de cadetten ging de poule goed met vier winst in zes partijen en een vrijstelling voor de eerste eliminatie. Daarna won ik met gemak de eliminatie tegen Anastasiia uit Belarus. Helaas verloor ik van de nummer drie, Alisa uit Turkije. Zo kwam ik op de 11e plaats, de hoogste plek van de Nederlandse deelnemers. De laatste keer dat Nederlandse cadetten meiden de top 16 haalde bij een JWK, toen met een 15e plek, was in 2013.