Spectaculaire diploma-uitreiking ECL op Circuit van Zandvoort

vrijdag 3 juli 2020

Donderdagavond 2 juli. Diploma-uitreiking. Niet de gymzaal van school, want dat mag niet vanwege corona, maar Circuit Zandvoort! Alle geslaagde examenleerlingen kwamen met versierde, geleende of gehuurde auto's het circuit op, om per klas tegelijk het diploma dat voor hen klaarlag, te tekenen.

De stemming zat er al op de parkeerplaats goed in. Leerlingen en iedereen die in hun auto paste konden elkaar ontmoeten en samen op de foto, terwijl de feestmuziek uit de autoboxen schalde. Vervolgens reed iedereen op een aangegeven volgorde de pitstraat in om daar aan een tafeltje met corresponderend nummer het diploma te ondertekenen. Fantastisch was de ontvangst in bij de tafels door juichende en applaudisserende medewerkers en zelfs twee voormalig rectoren. De leerlingen kregen ruim de tijd voor een dansje met de familie en een fotosessie, voordat ze weer in de auto's stapten, een diploma en een tasje met daarin de speech van de medewerker van school rijker. Velen hadden zich op dit laatste onderdeel verheugd: een ronde in de eigen auto over het gloednieuwe circuit.

Het was hartverwarmend om alle trots zwaaiende jongens en meisjes te zien die op deze vrolijke manier afscheid namen van hun schooltijd en van het ECL. Met recht van de nood een deugd maken!