Cultureel corona-initiatief van de tweede klassen

woensdag 22 april 2020
a

Cultureel corona-initiatief

Op 15 maart werd door het kabinet besloten om onder andere de scholen te sluiten. Er werd onmiddellijk overgegaan tot afstandsonderwijs. Maar hoe doe je dat met beeldende vorming?
Het viel de sectie beeldend op hoe snel er creatieve initiatieven werden verzonnen binnen de maatschappij en besloten eens te kijken of ook onze ECL leerlingen uit de tweede klas een initiatief konden verzinnen en uitvoeren.

Het moest aan twee voorwaarden voldoen: het moest iets voor een ander betekenen en het moest cultureel zijn.

De leerlingen kwamen met prachtige initiatieven, zelfgemaakte spelletjes werden naar verzorgingshuizen gebracht, knutselpakketten met voorbeelden werden voor deuren neergezet en heel veel zelfgemaakte kaarten naar ouderen gestuurd. Er werden kunstwerken gemaakt voor opa's en oma's, gedichten in de stad gehangen en websites gebouwd om de verveling tijdens Quarantaine te verlichten.

Jinte uit 2Ad bedacht een interactieve Instagram pagina waarbij zij op verzoek een digitale positieve kunstwerk maakt. "Zo geef je toch nog liefde aan de mensen om je heen tijdens het thuisblijven!" aldus Jinte.
Haar initiatef is te zien op instagram onder de naam @emridii.

a
a

Ook Eva uit 2Ha bedacht een Instagram pagina om een positieve culturele hart onder de riem te steken. Zij maakte iedere dag een stoepkrijt tekening met positieve teksten en beelden en tips die je thuis in quarantaine kunt doen. Haar account is te volgen op Instagram @sidewalkdrawings.

Mika, Pepijn en Flint uit 2Ac speelden ook in op deze quarantaine tijd. Zij bouwden een website vol met informatie, spelletjes, puzzels en ideeën voor activiteiten zodat de mensen zich thuis niet hoeven te vervelen.

a

Sophie uit 2Ad pakte het weer heel anders aan. Zij schreef een prachtig gedicht en maakte er een indrukwekkende clip bij. Een moment van bezinning.

Boele uit 2Ad zette een initiatief op binnen de familie. Hij maakte twee prachtige kunstwerken aan zijn beide grootouders en voegde er een kettingbrief aan toe. Met de bedoeling dat zijn grootouders weer een kunstwerk zouden maken voor de mensen die zij heel erg missen.

a
a

Annebel uit 2Ad wilde met haar gedichten eenzame mensen of mensen die niet lekker in hun vel zitten door de crisis wat hoop geven. Door deze gedichten openbaar te maken door ze in winkels en in de openbare ruimte te bevestigen kon ze dat op een veilige manier doen.

De gedichten heeft zij ook aan haar gezin en een paar familieleden voorgelezen om iedereen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is lastig

U voelt zich alleen

Maar kijk om u heen

We steunen elkaar

Dat is een mooi gebaar

Simon uit 2Ad verraste de ouderen van verzorgingstehuis Sint Jacob in de Hout met paaseieren en een zelfgemaakt gedicht, om de ze een hart onder de riem te steken en een gevoel van medeleven te tonen. Door de maatregelen van de overheid, kon er geen namelijk familie op bezoek komen rond de Paasdagen.

a
a

Elias uit 2Ha heeft een voorwerp gemaakt, waardoor 1,5 meter afstand houden wel heel makkelijk is.