Eindexamen kunst beeldend 2020

donderdag 16 april 2020
a

Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en collega's,

Met trots presenteren wij de ECL-Catalogus "Eindexamen Kunst Beeldend 2020", de eerste uitgave van een nieuwe traditie.

Deze catalogus met beeldend werk van onze leerlingen is een uitzonderlijke uitgave want door de uitbraak van het coronavirus is het centraal examen komen te vervallen. De leerlingen die eindexamen in "kunst en beeldend" doen lopen nu een mooie eindexamenexpositie mis. Voor de één misschien een zegen, maar onmiskenbaar een deceptie voor veel anderen.

De eindexamenexpositie is een mooie gelegenheid om hun beeldende kwaliteiten te presenteren aan ouders, jaargenoten, docenten en andere geïnteresseerden. Woensdag 8 april hadden we daarvoor onze mooie brugklaslocatie willen omtoveren tot Haarlems bruisende en kunstzinnige hotspot. Tja..

We zijn dan ook naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe presentatievorm die het leed zou verzachten en de kwaliteit het werk van onze leerlingen goed tot zijn recht zou laten komen. De digitale "ECL-Catalogus Eindexamen Kunst Beeldend 2020" verzacht naar ons idee het gemis van live publiek en voegt zelfs een nieuwe dimensie toe, het persoonlijke "scheppingsverhaal" van de leerling.

Terwijl wij dit schrijven leggen zij de laatste hand aan hun beeldend werkstuk, mailen zij ons foto's en vragen zij ons advies om de puntjes op de i te kunnen zetten. Ze werken alleen, thuis, zonder de inspirerende omgeving van het lokaal, zonder lijmtangen, gips en met verf knoeiende medeleerlingen. Letterlijk zonder bijstand van hun docent en zonder hulp van die geweldige Arthur is het hen toch maar gelukt!

De catalogus is als volgt opgebouwd: Iedere leerling geeft over twee pagina's een overzicht van het beeldend werk en de weg er naartoe en presenteert zo meer werk dan in de oude opzet mogelijk is.

De leerling vertelt over zichzelf en reflecteert op het werk en het scheppingsproces dat bij kunst beeldend is doorlopen.

U kunt het magazine via onderstaande link bekijken.
Wij wensen U veel kijkplezier!

ECL-Docenten kunst beeldend