Girlsday

maandag 22 april 2019
a

Donderdag 11 april jl. hebben 32 meiden uit klas 2 meegedaan aan Girlsday. Dit is een dag georganiseerd door het VHTO met als doel om meer meiden te interesseren in een bètaprofiel en uiteindelijk een bètastudie.

In de ochtend bezochten we het Rijksmuseum en kregen de leerlingen een rondleiding van Ronnie Flex. Helaas niet in het echt, maar via een app. Daarnaast kregen ze een ontwerpopdracht om de beleving in een (tandarts)wachtkamer te verbeteren. Hier kwamen erg creatieve oplossingen naar voren.

's Middags waren we op het hoofdkantoor van Cisco. Na een lekkere lunch waren er 'inspirational speakers' die vertelde over hun werkzaamheden bij Cisco. Dit is veel breder dan programmeren alleen. Daarnaast was er een IoT-workshop (Internet of Things) en gingen de meiden aan de slag met een green screen, beiden gekoppeld aan een enthousiasmerende opdracht.

Het was oprecht een top dag waar de meiden erg positief over waren. Onze beide schoolprofielen kwamen er ook heel mooi in naar voren, een goede combinatie die aansluit bij onze leerlingen.

Roy Wiersma