Onderzoeken, reizen en carrière in TOP-week 1

woensdag 7 november 2018
a

De leerlingen uit 4 vwo hebben zich, na het maken van enkele toetsen eerder in de week, op donderdag en vrijdag gebogen over het project Onderzoekend Leren. Met een bezoekje aan het Eilandproject van onze brugklassen hebben ze hun eigen verwondering 'hervonden' en die vervolgens ingezet bij het uitvoeren van een klein onderzoekje. De onderzoeksvlogs die daaruit voortkwamen zijn klassikaal bekeken: er zaten hele fraaie filmpjes tussen!

Onze 5 vwo'ers hebben zich uitstekend vermaakt op hun reizen naar Berlijn, Edinburgh, Praag en Rome. Van een culturele busreis door de Schotse Highlands tot een balletvoorstelling in het Praagse Nationaal Theater, van Berlijnse East Side Gallery tot de Romeinse Villa Borghese: er is veel prachtige cultuur bewonderd. Uiteraard was er ook tijd voor karaoke, disco en bowlen. Zowel de wereldreizigers als hun begeleiders hebben een prachtige week gehad!

Voor de examenkandidaten uit 6 vwo stond de eerste SE-week op het programma: een spannende tijd. We hopen op prachtige toetsresultaten! Op donderdagmiddag was er een LOB-activiteit: oud-leerlingen bezochten het ECL om te praten over hun carrièrepad en er was informatie over het nemen van een tussenjaar. Op vrijdag was er ruimte voor een gesprek met de begeleider van het profielwerkstuk; ook konden geïnteresseerden zich inschrijven voor de workshop 'Statistiek in het PWS'. Al met al een drukke, maar geslaagde week!