TOP-week klas 2: de groep en ik

maandag 29 oktober 2018

TOP-week klas 2: de groep en ik

a

De leerlingen van klas 2 hebben zichzelf en elkaar beter leren kennen in de afgelopen TOP-week. Het thema was samenwerken. Dat hebben ze op verschillende manieren gedaan.

Op woensdag met spelletjes op het sportveld. Hoe moeilijk is het om met je hele klas in een keer onder een groot springtouw door te lopen? Het blijkt allemaal niet zo lastig als je goed naar elkaar luistert en op elkaar let.

Op donderdag moesten de klassen een moord oplossen. Een meisje van 14 werd gevonden zonder hoofd. De leerlingen deden allerlei opdrachten om zo de dader te vinden. Een van de opdrachten was een reconstructie van het hoofd maken van boetseerklei.

Vrijdag hebben de leerlingen meer geleerd over goede doelen en hebben ze een sponsoractie gedaan. Ze liepen met twee klassen tegelijk rondjes in de buurt. De leerlingen waren gevraagd na te denken over een creatieve manier van het rondje lopen. Zo waren er aan elkaar geknoopte schoenen, skippyballen of drie leerlingen op één fiets. Sommige leerlingen haalden 12 rondjes! En dame uit de buurt kwam spontaan 10 euro doneren omdat ze het er zo leuk uit vond zien! Volgende week zullen we het totaal opgehaalde bedrag bekend maken.

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage aan deze succesvolle TOP-week.