ECL-Vaart genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2018

donderdag 18 oktober 2018
a

Wij zijn trots te kunnen melden dat onze prachtige ECL-Vaart locatie (= de brugklaslocatie, dus niet het hoofdgebouw) is genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2018. De penning is vernoemd naar de eerste Haarlemse stadsbouwmeester, Lieven de Key en wordt door de gemeente Haarlem jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van monumentenzorg, architectuur of stedenbouw.

Dit jaar gaat het om monumentenpanden in Haarlem die in de afgelopen drie jaar zijn gerestaureerd. Er zijn tien genomineerden die in het Haarlems Dagblad van zaterdag 13 oktober worden gepresenteerd. De oude Rijkskweekschool voor Onderwijzers uit 1915 -vorig jaar omgetoverd tot een paleisje voor het onderwijs onder de naam ECL-Vaart-is één van de tiengenomineerde projecten voor de Lieven de Key Penning 2018.

Een jury onder voorzitterschap van wethouder Floor Roduner (PvdA) wijst de winnaar aan. In samenwerking met het Haarlems Dagblad wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek kan stemmen tot en met 18 november.

Stemmen

Het zou bijzonder leuk zijn als wij in ieder geval de publieksprijs in de wacht weten te slepen. Daar kunt u eenvoudig aan meewerken door uw stem uit te brengen. U kunt stemmen via de website haarlem.nl en via de website van het Haarlems Dagblad.

NB. Wij staan als zevende in de lijst vermeld onder de oude naam 'Rijkskweekschool'. U stemt dus op ons door te klikken op 'Ik stem op de Rijkskweekschool'.

U kunt ook stemmen met een stemformulier in het ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47. Daar is vanaf 20 oktober een expositie te zien van de tien genomineerden.

De winnaars van de juryprijs en publieksprijs worden op dinsdag 20 november aanstaande bekendgemaakt in het stadhuis.

a