Wiskunde D-middag bij universiteit van Utrecht

donderdag 16 november 2017
wiskunde d

Samen met 36 andere leerlingen uit 4 en 5 vwo van zeven verschillende scholen losten we, na een kennismakingsspel, in gemengde groepjes van vijf leerlingen eerst een raadsel op. Vervolgens kregen we een lezing van Damaris Schindler over cirkels die een lijn kunnen worden en andersom en deden we een wedstrijd in het oplossen van wiskundige raadsels. Het groepje van Lisanne (4Vc) was de winnaar van deze middag.

Damaris Schindler is sinds 2016 universitair docent getaltheorie aan de Universiteit Utrecht, na een promotie in Bonn en een postdoc aan Princeton. Ze is een groot wiskunde-talent en heel vriendelijk en toegankelijk. Verder waren studentassistenten Sam en Jim, die het huiswerk van de ECL leerlingen nakeken, aanwezig.

De bedoeling van de middag was dat het een wiskundig feestje zou worden en dat is gelukt! De leerlingen ontmoetten verder wiskunde D-ers van andere scholen en voelen zich daardoor wellicht nu nog meer gesteund in hun ambities om het wiskunde D online programma te doorlopen.