Ronald Giphart te gast op het ECL

donderdag 2 november 2017
a

Dit jaar kwam de beroemde schrijver Ronald Giphart voor de tweede keer naar het ECL. Hij werd diepgaand geïnterviewd door leerlingen uit 6V, die ook de strakke presentatie en de mooie muzikale intermezzo's voor hun rekening namen. Het viel bij Giphart allemaal erg in de smaak. Tijdens het optreden van de 6V-band nam de schrijver zelfs plaats in de zaal om hen te kunnen filmen met zijn mobieltje.

Giphart promootte het schrijven, omdat je daarmee meisjes kunt versieren, zo leerde hij uit ervaring. Een verplichte boekenlijst werkt averechts volgens hem, maar iedereen zou uit zichzelf moeten lezen, omdat je van lezen niet alleen slimmer, maar ook aardiger wordt.

Tijdens de voorbereidingen was een van de interviewers erachter gekomen dat zijn tante een rol speelt in het boek 'Giph'. Zij was Gipharts onbereikbare liefde op de middelbare school. Tijdens het laatste interview werd de schrijver totaal verrast door haar aanwezigheid in de zaal. Ze kwam op het podium en hoorde hoe verliefd hij vroeger op haar was geweest. Het was een mooie uitsmijter van een boeiende literaire middag.