TOP-week klas 2

dinsdag 12 november 2019
a

In de afgelopen TOP-week hebben de leerlingen van klas 2 nader kennis met elkaar gemaakt. Dat ging op veel uiteenlopende manieren.

Woensdag hebben ze op het sportveld allerlei opdrachten gedaan. Denk dan bijvoorbeeld aan met de klas tegelijk onder een springtouw door rennen. Dat lijkt makkelijk, maar dat valt best wel tegen. Het vergt veel communicatie en concentratie. Op donderdag lag de nadruk vooral op samenwerken in een spannend spel. De klassen kregen de opdracht om een moord op te lossen. Hiervoor moesten ze opdrachten uitvoeren en cryptische aanwijzingen oplossen. Er was sprake van spionage en daardoor werden sommige leerlingen wat paranoïde. Een groepje heeft een hele tijd wat mensen achtervolgd in de stad omdat zij misschien wel iets met het spel te maken zouden kunnen hebben. Dat bleek helemaal niet het geval! Uiteindelijk bleek klas 2 Hb het snelst met de meeste punten en was dus de terechte winnaar van een heerlijke taart!

Op vrijdag gingen de leerlingen aan de slag met workshops. Op drie locaties volgden de leerlingen 2 workshops op het gebied van wereldkunst. In anderhalf uur leerden ze bijvoorbeeld djembé spelen, salsa dansen, over call en respons liederen, origami enz. Na de workshops lieten de leerlingen in een grote presentatie aan elkaar zien wat ze die ochtend geleerd had. Het was een mooie afsluiting van een leuke TOP-week!