Meet & greet "Ontmoet de mens achter de docent"

dinsdag 10 oktober 2017
a

Na de ouderavonden waarop u de mentoren heeft ontmoet , bieden wij u op dinsdagavond 10 oktober graag de unieke gelegenheid voor een informele kennismaking met de docenten die lesgeven aan de leerlingen van klas 1 en 2. De avond vindt plaats op ECL-Kade, binnenlopen tussen 17.00 en 19.00 uur.

Onze docenten zijn, per vaksectie gegroepeerd, te vinden op de 1e verdieping van ECL-Kade. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u de docenten aanspreken.

Deze contactavond is niet hetzelfde als de 10-minutengesprekkenavonden later in het jaar. Daar worden namelijk ouders én leerling samen voor uitgenodigd en hebben de docenten, u en uw kind voorwerk gedaan voor een persoonlijk gesprek over resultaten, attitude en welzijn.

Evenals vorig schooljaar zal Inge Verstraete in de kantine, aanvang om 17.15 uur en om 18.15 uur, haar presentatie geven over "Ouders en Huiswerk". De presentatie wordt u van harte aanbevolen!

Inge Verstraete, auteur van het handboek Leren-leren en de Leren leren-lessen in onze mentorlessen, geeft deze avond handreikingen aan ouders rond het thema huiswerk. Welke invloed heeft het puberbrein op het leergedrag, wat moet je hiervan weten om je kind goed te kunnen ondersteunen? Wat is de functie van huiswerk? Welke invloed heeft het gebruik van sociale media op de concentratie en het leerproces? Op welke wijze kunnen ouders hun kind begeleiden zonder er 'al teveel bovenop' te zitten?

(Aansluitend zal om 19.15 uur in lokaal C5 de uitgestelde dyslexie- bijeenkomst plaatsvinden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders van nieuwe instroomleerlingen en brugklasleerlingen die recht hebben op dyslexie-faciliteiten.)

Houd u er s.v.p. rekening mee dat de parkeermogelijkheden rond ECL- Kade vooral 's avonds beperkt zijn. Op het Emmaplein, naast de Bavo, is (betaald) parkeren wel mogelijk.