Foto, film en grafisch ontwerpen

De digitale media zijn vaste onderdelen van het kunst- en cultuuronderwijs. Je kunt op het ECL fotografie- en filmlessen volgen en grafisch ontwerpen.

Fotografie

a

Leerlingen kunnen in verschillende modules de beginselen van het digitaal fotograferen en fotobewerking leren. In een speciale talentenmodule worden leerlingen opgeleid tot semi professionals die de ECL activiteiten (theatervoorstellingen, muziekavonden, open podia etc.) fotograferen. In de masterclasses (theater)fotografie en film krijgen getalenteerde leerlingen professionele ondersteuning. De foto's van deze leerlingen zijn te bekijken op ECLfotokunst.

Leerlingen uit 5 vwo en 5 havo kunnen kiezen voor de CKV-module fotografie. De foto's worden gebruikt in de programmaboekjes van de voorstellingen en projecten. Ook worden de foto's geëxposeerd op de website en in de vele vitrines die op school in de gangen en hallen aanwezig zijn. Voor fotobewerking wordt er gewerkt met Photoshop.

Filmen en filmbewerking

In de filmmodule worden de beginselen van het filmen en filmbewerking behandeld, waaronder het maken van een synoposis, script en storyboard. Leerlingen kunnen ook kiezen voor de masterclass film. In deze klas zijn leerlingen aan het werk die professionele ondersteuning krijgen bij hun werk. Zij zijn getalenteerd en willen er graag hun beroep van maken.

Leerlingen uit klas 5 vwo en 5 havo kunnen kiezen voor de CKV-module film maken. Hier leren zij hun eigen digitaal gemaakte films bewerken op de computer. In de mediatheek is een mediaruimte waar de leerlingen films kunnen bewerken. De films worden vertoond op de presentatie avonden.

Elk jaar doen leerlingen mee aan Shoot your shot, de filmwedstrijd die de Toneelschuur uitschrijft.

a

Grafisch ontwerpen 

a

In een module digital design module leren we leerlingen de beginselen van het digitaal ontwerpen van posters en affiches. In de masterclass design krijgen leerlingen professionele ondersteuning bij hun werk. Zij zijn getalenteerd en willen er graag hun beroep van maken. Leerlingen uit klas 5 vwo en 5 havo kunnen digital design kiezen als CKV-activteit.

De ontwerpen worden gebruikt in de programmaboekjes van de voorstellingen en projecten, geëxposeerd op de website en zijn in de vele vitrines die op school staan te bewonderen. We werken met de programma's Adobe Indesign, Illustrator en Photoshop.